26.1.12

Fáze I - Útočná (2.část)





Kategorie 8: Rostlinný protein
V poslední době jsme zaznamenali vyšší dopit po rostlinných náhradách bílkovin, jako je tofu, sója, tempeh, seitan. Jenom dva produkty z vyjmenovaných můžeme jíst v první fázi neomezeně, je to tofu a seiten. A to proto, že složením se přibližují ke kvalitní bílkovinové potravině. Další produkty a to i sojový jogurt, texturované sójové maso, sojové mléko, bych doporučoval jen vegetariánům jako obměnu jídelníčku, nebo nevegetariánům jako "tolerovanou potravinu", jelikož jejich obsah sacharidů je vyšší, než by bylo žádoucí.Pokud chcete dosáhnout co nejlepších výsledků, do diety je nezařazujte.


Kategorie 9: Odtučněné mléčné výrobky
Odtučněné mléko, nízkotučné jogurty, nízkotučné zakysané smetany, netučný smetanový sýr a nízkotučné tvarohy byly vyvinuty, aby hubnutí jednodušší :) Při zpracování mléka na sýr se procesem promění laktóza (jediný cukr, které mléko obsahuje) a zbude tak prakticky jen protein. V dnešní době můžeme na pultech najít taky jogurty slazené náhradním sladidlem, nebo obohaceny ovocem. Ta první skupina je pro naší dietu mnohem výhodnější, jelikož ovoce v první fázi naší diety není povoleno.
Proto omezte příjem nízkotučných jogurtů s ovocem na maximum 200g denně. Nicméně, pokud chcete zhubnout v této fáze co nejvíc, tak jogurty s ovocem nejezte vůbec.

Celkové množství mléčných výrobků by nemělo přesáhnout 1 kilo denně.



Kategorie 10: Tekutiny
Striktně dodržujte pitný režim, snažte se vypít minimálně litr a půl minerální vody s nižším obsahu sodíku nebo pramenité vody. K tomu si můžete dát neomezené množství nekalorických nápojů (Cola, Pepsi), rsp. nápojů, které mají méně než 1calorii na 200 ml. Hodně lidí se tady bojí přijmu Aspartamu jako náhradního sladidla v takovýchto nápojích. Výzkumy ukazují, že se není čeho bát, jelikož Aspartam a jiné sladidla jsou používány denně miliony lidí a nebyla prokázána souvislost mezi některým onemocněním a používáním náhradního sladidla.


Kategorie 11: Ovesné otruby
V první, útoční, fázi snězte 1,5 polévkové lžíce otrub. Je jedno, jestli si je zamícháte do jogurtu , nebo z nich uděláte placky, či jiný dezert. Je taky jedno, ve které části dne je budete jíst, nebo jestli si je rozdělíte na několik dávek. Je důležité pochopit výhodu používání otrub v dietě. Otruby jsou slupka z ovesného zrna - je bohatá na proteiny a chudá na sacharidy, to je to, co hledáme. Ovesné otruby taky vážou na sebe tuky a vyvádějí je z těla ven.




Inspirované zdrojem: dukandiet.com

Žádné komentáře: